19.10.2008

Jotain tapahtuu tässäkin päässä...

(Kirjallisuuden opinnoissa on juuri puhuttu polysemiasta, jonka voi ilmetä esimerkiksi homonyymeinä. >So hope you like the HEADline…and puns.)

Kuten vakituiset lukijat tietävätkin, puikoillani on nyt hieman pitkäaikaisempi projekti – tunika, josta alkaa olla kasassa vasta takakappale. Pysyäkseni blogiuskottavana päätin siis turvautaua vanhaan tuotantoon. Turns out, että naulakostani löytyi runsaasti eri mallisia, eri paksuisia päähineitä. *grhm* Vihreitä päähineitä.


Calorimetry (Knitty, Winter 2006)

Lanka: Novita 7 Veljestä RaitaNeuloin tämä suursuositun pannan alun perin pelkästään pyöräilykypärän alla käytettäväksi. Mutta Calorimetry ei olekaan suosittu syyttä: se osoittautui niin hyväksi päähineeksi pitkätukkaiselle, että olen päätynyt käyttämään sitä vuoden ympäri. (Kyllä, myös kesällä. Olin kesätöissä kaupungin istutuksia kitkemässä ja ruusupuskia leikkaamassa ja kaipasin korvilleni suomalaista villaa melkein joka toinen päivä. On ilmoja pidellyt… :/)


Coronet (Knitty, Winter 2003)

Lanka: Novita MamboVuosi sitten hoksasin, ettei minulla ole paksumpaa pipoa. Kiireesti kudoin sitten tällaisen, eikä koko talvena tietenkään tullut niitä silmämunatkin huurtavia pakkasia, joista aivan varmasti olisi nautittu koko maassa, jos minä vain olisin jättänyt tämän projektin tekemättä. Toisin sanoen, vähällä käytöllä on ollut.


Maastobaskeri

Lanka: Novita Nalle ColoriKaikki minua vähänkään tuntevat tuntevat myös kiintymykseni muodottomiin myssyihin. Sanomattakin selvää siis, että pidän baskereista. Tämän sävelsin itse, aloittaen suulta ja lopettaen keskikavennuksiin. Muuten ihan tavallisen tasaista lisäystä ja kavennusta, mutta suun ”otsanauha” on taitettu ja ommeltu kaksinkerroin jottei se venyisi. Tämä onkin pitkäaikainen monen sään luottohattu. :)
Tulevasta sen verran, että valmistelen yliopiston kirjoituskurssille asiatekstiä uuskummasta. Se ilmestyy luultavasti lopulta myös tänne ja Wikipediaan.

Ei kommentteja: