17.2.2009

Ystävänpäivän jälkilämpöjä

Jos joskus luulit, että ystävänpäivä on kaupallinen juhla, älä luule enää. Siinä on taikaa! 14. helmikuuta kokkaillessani leikkasin eräästä paprikasta pahan kohdan pois - ja huomasin, ettei se ollutkaan yhtään paha. Raukka ei vain osannut ilmaista itseään…


Nyt, jos joskus perustan bändin, en enää tiedä mitä tehdä. Tähän asti paras nimiehdokas on ilman muuta ollut Raised Eyebrows, mutta Paprikasydän on kieltämättä paha kilpailija. :P

***
Asiaan: Tunikan kasaaminen kestää ja kestää, koska en halua sen käyttökelpoisuuden kaatuvan paksuihin ja luikerteleviin saumoihin. Tässä siis välipalaksi vuoden takainen outo tekele, jonka olen unohtanut esitellä:

Kotihihat – Cleaves (Knitty Spring 2005)
Lanka: Novitan Isoveli, sinisenkirjavana
Puikot: 5,0 pyörö- ja sukkapuikot


Tällaista vaatekappaletta ei kaapista vielä löytynyt, joten pitihän se tehdä. Ja siitä tulikin mainio kylmän illan hätävara, vähän niin kuin villasukka ylävartalolle! Olisi kuitenkin pitänyt käyttää paria numeroa suurempia puikkoja. Sillä olisin saanut neuleesta taipuisamman, kuohkeamman ja hihatkin pussittamaan paremmin. Näin ne jäivät tylsiksi, eivätkä lainkaan tavoita sitä draamaa, johon tässä mallissa nimenomaan viehdyin.

Myös vaatteen käytännöllisyydestä voi olla montaa mieltä: sen kummempaan aerobiciin tämän kanssa ei kannata ryhtyä, sillä käsiä on vaikea nostella niin, ettei jättikaulus vaella ja kiepsahtele, mutta tämä on näppärä vetää päälle, kun haluaa vain vähän lämpimämmän ja kodikkaamman olon, eikä hautua kokonaisessa villapaidassa.


Väristä tulee ihanasti mieleen elefantit!

2 kommenttia:

Marjukka kirjoitti...

Onpa hauska idea! Tosiaan aikamoinen ero jäi tuohon ohjeen mallikuvaan. Voiko sen saada ihan yhtä dramaattiseksi isommilla puikoilla? Itse voisin ommella tuohon kaulukseen vaikka muutaman värikkään napin kaveriksi. :)

Elen kirjoitti...

Hei taas, Marjukka!
Luulen, että isommat puikot tuottaisivat kyllä paljon muhkeammat hihat, sillä pienensin puikkokokoa aika paljon: alkuperäiseen on käytetty kasin puikkoja ja minä käytin vitosia. (Koska en viitsinyt ostaa niin paksuja sekä pitkinä että pyörönä, ei olisi käyttöä.) Langoissa ei alkuperäisen ja minun käyttämäni välillä ole juuri muuta eroa kuin kuitu, joten vian täytyi olla puikoissa, ja/tai minun tiukassa käsialassani.
Eli jos tahdot tätä kokeilla, vähintään seiskan puikkoja suosittelisin.

Napeilla ja muilla pikku somisteilla draamaa saisi tosiaan lisää tähänkin versioon. Pieni rusetti voisi olla söpö. Kiitos ideasta!