8.3.2010

He who fights monsters...

…might take care lest he thereby become a monster.
- Friedrich Nietzsche -

Edellisessä neulepostauksessa oli vampyyreitä, ja nyt tulee muita mörmöjä:


Seaweed Monster
Ohje: Nereid Gloves, Sutherland Studios
Lanka: Shibui Knits Sock, n. 47g
Puikot: 2,5; metalli

Sekä ohje että lanka olivat minulle ihastuksia ensisilmäyksellä. Niiden yhdistelmästä ei siis voinut syntyä muuta kuin über-coolit kämmekkäät! Nämä sopivat hyvin niin sisään, ulos kuin uuteen punaiseen tukkaanikin. Tykkään kovasti, vaikka en aikaisemmin ole itseäni liskoksi mieltänytkään.

Ja Adlibriksestä saapui näiden seuraksi aina vain lisää örkkejä: uusia eläviä kuolleita ja mystisiä verimatoja.

Olen ammoin lukenut kaikki Ricen suomennetut Vampyyrikronikat ja aprikoinut jonkin englanninkielisen jatko-osan lukemista jo pitkään. Päätin jättää Tale of the Body Thiefin välistä ja hypätä suoraan Armandiin. Hänen elämätyylinsä Kadotettujen kuningattaressa teki sen verran lähtemättömän vaikutuksen. (Eikä muuten kannata arvioida Ricen kirjoja niistä tehtyjen filmatisointien pohjalta. Subilta parhaillaan tuleva Veren vangit -sovitus on ainakin aika *huoh*.)

Toinen hankintani, Legend of the Sword Demon perustuu Dark Horse Comicsin englanniksi julkaisemaan Blade of the Immortal -mangaan, ainoaan aasialaiseen sarjakuvaan, jota olen jaksanut lukea enemmän kuin yhden albumin. (Ja tätä olenkin lukenut sitten 20…) Juoneltaan BotI sopii lähinnä autenttisen feodaalijapanin, hitaiden kostoretkien ja teräaseiden ystäville, mutta sarjan luoja, Hiroaki Samura on niin hävyttömän hyvä piirtäjä, ettei tarina oikeastaan ole se pääasia. Ei siis mitään tavanomaista lautassilmämangaa. Taiteen ystävät, tutustukaatten.


Yup. Muensters we are, yet muensters we become.

Ei kommentteja: