29.10.2011

Oi harmajainen lokakuu

Sinne menivät syksyn lehdet ja uuden vuoden raketteihin on vielä vähän matkaa. Tällä hetkellä ulkona on lähinnä viittä eri harmaan sävyä, jotka valuvat toisiinsa ja paidankaulukseen ja haisevat pahalle.

Onneksi on lankaa!
Tilasin Englannista 250 gramman puuhapussin Colinette Jitterbugia. Niin värit kuin vyyhtikootkin tulivat yllätyksinä, enimmäkseen positiivisina sellaisina. Paketista putkahti kaksi isompaa ja kolme pienempää vyyhtiä, melko pirtsakoita kaikki:


Arvelisin kuvan sisältävän seuraavaa:
Kingfisher 82 g
Tropicana 62 g
Ginger Cinnabar 37 g
Copperbeech 36 g
Mint Julep 35 g

Saatoin kyllä päätellä jotkut värit väärinkin. Valikoima kun aika mittava ja osa näistä saattaa olla koe-eriä... Mutta vielä suurempi haaste on sovitella näitä houkutteleviin neuleohjeisiin. Joku pikkukeristä päätynee Calorimetryksi, isoin taas venyi lyhytvartisiin sukkiin:


Magical Sleeping Socks
Ohje: Leyburn Socks (pepperknit.com)
Lanka: Colinette Jitterbug, Kingfisher, 75g
Puikot: 3.0 mm


Koska edelliset Jitterbug-sukat kuluivat puhki niin vikkelään, päätin säästää tämän parin turhilta kilometreiltä: nämä palvelevat nyt nukkusukkina ja varmistavat, etten herää tukkoiseen sieraimeen. Todella simppeli ja hyvännäköinen unisex-ohje pätkävärjätylle langalle!

2 kommenttia:

hillanen kirjoitti...

Ah, Jitterbugia <3 ja ihanat sukat! :) Kyllä noissa kelpaa nukkua ja nähä neuleunia (mie ainaki nään niitä, eikö muka kaikki? ;)

Tiina kirjoitti...

Onpa hienoa kuviota sukissa. Onko nuo langat ommeltu jälkeenpäin? En tuosta ohjelinkistä hoksannut vinkkiä siihen, tai sitten en vain katsonut kunnolla.