22.1.2013

Scarves I Forgot

Kuulostaa ihan romaanin nimeltä, eikö? Suomeksi se ei toimi. "Unohdettujen huivien majatalo", blaah.
Enivei, tämä päivitys sisältää juuri sitä, mitä etiketti lupaa: esittelen paremman puutteessa pari vanhaa huivia, joita en ole kauheasti käyttänyt enkä ajatellut. Muistiinpanojeni mukaan nämä projektit on aloitettu joskus 2011, kun olin vielä nuori ja viaton ja vailla villatakkiobsessiota.

 
 Tämä ensimmäinen syntyi vähän hups. Näin netissä huikean kauniita tähtisilmukoilla tehtyjä huiveja ja halusin kokeilla tekniikkaa itsekin. Ennen kuin huomasinkaan, minulla oli jo puolikas huivi. *olkakoho* Mitä sitä enää purkamaan. 


Feeding Ducks (knitcetera, whatever
Lanka: Manos del Uruguay Silk Blend, Andromeda, 50 g 
Puikot: 6,0 mm 

Vähän se on lasten kokoa (10 x 114 cm). Ja rullautuukin laidoista. Saattaisin lahjoittaa sen jollekulle, jos joku kauniisti pyytäisi. Mutta vain jos. Aika kaunis pinta ja mukava ihotuntuma kumminkin. Hm-hm. 

Toisen huivin tarina on traagisempi. Arvatkaa, mitä ihanille, kauan kaivatuille Polly Jean -sukilleni kävi ensimmäisessä pesussa? 


Aivan. Not as superwash as advertised. Harmistuin. Marmatin valmistajalle. Lähettivät minulle kerän toista sukkalankaansa syvän sinisenä. Oikein hurmaava väri itse asiassa, mutta ei ollenkaan sellainen, mitä olin sukkiini visioinut. No, Holden-huivin innoittajina olivat kuulemma rantaan lyövät aallot... 

Still No (Holden shawlette, Mindy Wilkesin Ravelry-kauppa
Lanka: Fleece Artist Trail Socks, ocean, n. 110 g 
Puikot: 5,0 mm 


Sievähän siitä tuli, mutta jotenkin kömpelö. En ole välittänyt käyttää sitä, kunnes tajusin tässä hiljan, etten koskaan pingottanut sitä! No, nytpä pingotin ja tämä on kuin eri huivi. Suurempi ja ohuempi, sanalla sanoen käyttökelpoisempi. Pingotuksen ihmettä ei pitäisi aliarvioida koskaan, siis _koskaan_. It's magic. 


Se onkin yksi syy sille, miksi huivien neulominen on parasta. Toisekseen, niissä ei ole saumoja eikä niille tarvitse neuloa paria. Päättelet, pingotat ja se on siinä. Jos joillain hulluilla naisilla on sata paria kävelykelvottomia kenkiä, kyllä mulla saa olla huiveja vähän yli tarpeen.

Ei kommentteja: