14.8.2013

Stuff & Things


...'cause that's what we like. Right, Rick? Stuff... and things...

Seuraa täysin inkoherentti lista kaikenlaisista pikkuasioista joita olen kokeillut viime aikoina. Tai ei-niin-viime-aikoina. Katsotaan, kuinka moni tukehtuu aasinsiltojen puutteeseen. Varsin varma ja valitettava arvioni on, ettei yksikään.

***
Behold! Grape massacre:


Selaan Pinterestiä samaan tapaan kuin useimmat selaavat aamulehtiä. Ja Pinterest saa minut tekemään kummallisia asioita. Muun muassa kuvittelemaan, että jäisten viinirypäleiden pyöritteleminen kirsikanmakuisessa Kool Aidissa on erinomainen välipalaidea. Aiheutti naamanmuikisteluja, luonnottoman punaisen kielen sekä kevyen addiktion. What can I say? Ruoat, jotka ovat niin kirpeitä että sattuu, ovat parhaita ruokia.

***
Järjestin poikaystävälle 25-vuotissynttärit teemalla "enhän halua, että tunnet itsesi liian vanhaksi".  Menossa mukana olivat muun muassa Spider-Man-foliopallo, vanha kunnon mustikkapiirakka, Dumblet, Turkinpippurit ja Legot. 


Lahjaksi neuloin Hoops & Yoyo -henkisen skinny-bunnyn Ysolda Teaguen ilmaisella ohjeella. (Toistaiseksi nimetön otus oli suureksi yllätyksekseni se mieluisin lahja ja vieraili kuulemma salaa Immolan kasarmillakin.) Lankana myrkynvihreä Novita Wool.


Toisesta paketista paljastuivat puolestaan baretin väriin sointuvat Carousel-sukat. Lankana Novita Tico Tico, konstruktiona virkistävän erilainen.


***
Osaan tehdä ihan törkeän hyvää risottoa nykyään! Se ei ole vaikeaa – vaatii vain panostusta raaka-aineisiin. Valkoviini, parmesanlastut ja kunnon arborio-riisi ovat kaikki yhtä ehdottomia, jos haluaa ravintolatasoista jälkeä.


Olen käyttänyt perusohjeena tätä, mutta lisäillyt itse raaka-aineita. Sipulin oheen olen paistanut herkkusienisilppua, ja parmesaanin sulattamisen jälkeen heitän joukkoon vielä tuoretta baby-pinaattia sekä halkaistuja kirsikkatomaatteja. Mums mums.

***
Tein äidille taas yhdet tabi-sukat tuossa muinoin. Lankana laivastonsininen Novita Kotiväki. Mallin sovelsin Sake-nimisistä sandaalisukista. ("Sandaalisukista"?! Miksi tällaisen yhdyssanan voi muodostaa?)


Lumisella parvekkeella makaava ruusu on miehen publiikki-ruusu. Ja miehen käsitys dramaattisesta sisustamisesta. (Taas kerran: Kuulostaa ehkä minun idealtani. Mutta ei ole. Se, että minulla saattaa olla epäedullinen vaikutus kanssaihmisiini, on eri asia.)

***
Muistin vanhempiani myös kesäisellä pitsiliinalla. Lanka on maailmankuulusta (haha!) Fractalistani tähteeksi jäänyttä Novita Virkkauslankaa. Novita-lehti (kesä 2011), josta ohjeen katsoin, väitti, että 200 metriä lankaa olisi liian vähän. Pffft. Päätin olla eri mieltä – koska päätin olla oikeassa. Lanka riitti metrilleen, kun turhan nirkkoreunuksen jätti pois.


En ole ennen neulonut pitsiliinaa. Kokemus ei mullistanut maailmankuvaani.

***
...tai ehkä alan tehdä pelkästään sekavia, epälineaarisia postauksia ja kutsun sitä blogirunoudeksi. Silloin kukaan ei uskaltaisi valittaa mistään, koska kukaan ei haluaisi vaikuttaa sivistymättömältä.

Ei kommentteja: