21.1.2014

Plot Thickens

En edes tiedä, kuinka kauan olen halunnut kokeilla mysteeri-knit-alongia. Mutta hei, dreams come true: kerrankin osui kohdalle sellainen ilmainen mysteerisukkaohje, johon minulla sattui olemaan joutilaita lankoja. Ja suunnittelijakin sattui olemaan tuttu omilta suosikkilistoilta. (Jeannie Cartmelin Pirate Danger ja Magic Mirror ovat jo olleet päätyä jalkaan jo pariinkin otteeseen.)

Tänään tulostin viimeisen neljästä vihjeestä. Saa nähdä...

 
Olen muuten yrittänyt etsiä Suomesta sellaisia mysteeripalapelejä, joiden mukana tulee lyhyt rikostarina, mutta ei kuvaa valmiista palapelistä. Palapeli pitää siis kasata sokkona, ja valmistuttuaan se esittää vihjeet, joiden avulla rikoksen voi ratkaista. (Varsinainen päättely oli aika suoraviivaista, mutta kaipa ihmisiä ärsyttäisi, jos ne kokoaisivat liki tuhannen palan palapelin ja olisivat vielä senkin jälkeen yhtä pihalla keissistä...) Törmäsin tällaisiin muutama vuosi sitten Providencessa, palapelien erikoiskaupassa, mutta en ole nähnyt vastaavia muualla. Edes Lontoon Hamleysillä tai New Yorkin FAO Schwarzissa. Sääli, koska "A is for Arson" kaipaa seurakseen aakkoston loppuosaa. Jos joku tietää, mistä tällaisia palapelejä voi ostaa Suomessa, vinkkejä vastaanotetaan. (Aina on Amazon, joo, mutta hyvä palapelikauppa saisi minusta muutenkin hyvän asiakkaan.)

Kaipaisin kovasti uutta, stimuloivaa tekemistä. En tee nykyisin mitään muuta kuin luen kaikenlaista, kirjoitan kaikenlaista ja neulon kaikenlaista. Noh, katson myös telkkaria ja leffoja neuloessani. Nähdäkseni pulmaan on ainakin kaksi potentiaalista ratkaisua: pitäisi joko löytää halvat lentoliput johonkin (taas) tai sitten uusi harrastus. Jonkinlainen kangaspuukurssi voisi olla kiva. Toisaalta olen jo pitkään ollut utelias, kuinka nopeasti oppisin soittamaan jotain instrumenttia. Mulla kun on näppärät sormet ja mukautuvat hermoradat, enkä ole tehnyt nuottienlukutaidollani mitään ikiaikoihin. (Minut laitettiin ala-asteella musiikkiluokalle, koska siellä oli vähemmän häiriköitä.) Kuinkahan kaukana joku saksofoni olisi nokkahuilusta? Saattaisin harkita myös Yliopistoliikunnan kursseja, ellei mukava ryhmäliikunta olisi oksymoron.

Ei kommentteja: