6.4.2014

Kädentaitomessut 2014

"Messut" on hassu sana, koska minulle tulee siitä mieleen pikemminkin kulttikaavuissa hymiseminen moneen kertaan sytytetyt vahakynttilät kädessä kuin hallillinen mainoksia, maistiaisia ja mummoja, joilla on ilmeisesti niin voimakas henkilökohtainen gravitaatiokenttä, että niiden on törmättävä aivan kaikkeen. No, tämä jälkimmäinen on kuitenkin osuvampi kuvaus siitä, missä itse asiassa kävin. Edellisten lisäksi siellä oli riveittäin kaikkea pientä ja kimmeltävää, jauhoisia vanhanajan karamelleja, vanhojen ihmisten hattuja ja nuorten ihmisten koruja, marsipaaniruusuja, maalareita ja kangaskauppiaita. 
En ole ennen käynyt kädentaitomessuilla ja menin sinne nytkin lähinnä harhauttaakseni itseni synkistä ajatuksista. Siihen se olikin onnen omiaan, juuri sopiva parin tunnin sensorinen ylikuormitus! 
Tein myös erinomaisia ostoksia:

  • Hilpeä keraaminen varisseinäkoriste rautalankavarpailla oli aivan ohittamaton! Pöllöjä se paikka oli väärällään - jostain syystä mistä tahansa saa nyt coolia länttäämällä siihen pöllön, viikset tai vuokaleivoksen - mutta näissä variksissa oli tuo nokan muoto niin persoonallinen ja kohdillaan... Keraamikko Marja-Leena Suvelan käsialaa.
  • Pääkallocameoriipuksen olen meinannut ostaa jo aiemminkin, ja paljon kalliimmalla. Nyt löytyi poistokorista niin huokea ja neutraalinvärinen yksilö, ettei paljon tarvinnut miettiä. Pride, Prejudice and Zombies, anyone?
  • Mies lähti - ostin neljä viiksekästä keksijäherrasmiestä tilalle. I mean, what can you do? Steampunk-teemaiset kuvat ovat ilmeisesti jotain skräppäysmateriaalia, mutta suunnilleen postikortin kokoisia ja muotoisia. Päätyvät varmaankin parille eri seinälle.
  • Herätekerät TeeTeen Hillaa ja Sandnesgarnin Mandarin Petitiä. Kun halvalla sain. Taidan virkata niistä taas uuden tiskirätin, kuten myyjälle lupasin. Vähän erikoisempi värikombo välillä: oranssi ja vedenvihreä. Virkkaaminen on nyt parasta!

Katselin suurella kaiholla myös ontelokuteita, mutta jätin ostamatta, kun en ollut määristä varma. Kilon kudevyyhti on vähän isompi "hups" kuin 50 gramman puuvillakerä. Mutta pitkään harkittuani olen vakaasti päättänyt virkata itselleni maton, luultavasti monivärisen. Virkattuja ja huopapalloista koottuja mattoja oli tarjoilla myös messuilla.

Paviljongilla oli samaan aikaan käynnissä myös huomattavasti pienemmät antiikki- ja hyvinvointimessut. Antiikkimessuilla oli hyytäviä vanhoja muumifiguureja, film noir -puhelimia ja himpun liian kallis Freudin Unien tulkinta. Hyvinvointimessuilla ei ollut yhtään mitään.

Ei kommentteja: