2.5.2014

Now I Care for Dead Gardens

Ystävä täytti pyöreitä. Virkkasin lahjaksi kolmiohuivin teemalla "kuihtunut ruusutarha": nitisevä, kokeroinen takorautaportti, haalistuneita terälehtiä, toisiinsa kietoutuneita riippulehtisiä salkoruukuja, jäkälöityneitä kivipatsaita, joiden tyhjistä silmistä näyttää vuotavan tummia kyyneleitä, siellä täällä ryteikön lomasta nousee rikkaruoho kohti aurinkoa... 


Havisham Gardens 
Lanka: Novita Nalle Colori (pinkin ja harmaan kirjava + Kool Aid -pesu sävyssä Grape, n. 100 g) sekä Garnstudio DROPS Delight (vihreän ja harmaan kirjava, n. 20 g)
Koukku: 5 mm

Tämä on ollut minulle ongelmalanka, koska pinkkiä hyi. Sain kerän Novitalta, kun reklamoin jonkin pikkukerän naurettavasta solmumäärästä. Onneksi ystävissä on pinkin ystäviä - two degrees of separation. Niinpä otin lahjan lähtökohdaksi tämän langan. Kokeilin ensin paria muuta huiviohjetta, Vladia ja Summer Fliesia, mutta tulin pian tulokseen, että Nalle Colorin pätkävärjäys näyttää huomattavasti kauniimmalta virkattuna. Toiseenkin tyydyttävään tulokseen tulin: siihen, että huivien virkkaaminen on todella nopeaa ja kivaa! Sitä on ehdottomasti harrastettava enemmän, ihan jo lankadiettauksen nimissä. Kyseinen ohje on myös todella helppo kahden kerroksen mallikertoineen - suosittelen!


Lanka sitten loppui parissa päivässä ja huivi oli vielä himpun pieni. Niinpä sain päähäni lisätä kuihtuneiden ruusunteriöiden ympärille lehtikauluksen. Sekä idea että lankavalinta osuivat nappiin, vaikka itse sanonkin. Jämälankareunus teki tästä teoksen. Ah, miten rakastan käsitöitä, joissa on jokin konsepti! Tai tarina. Maailma koostuu tarinoista, ei atomeista. Ja huivitkin koostuvat tarinoista, eivät silmukoista.

Lahja saaja on vieläpä vanha Anne Rice -fani, joten villipuutarhaviittaukset saivat varmasti arvostusta.


"In spite of all the refinements of civilization that conspired to make art - the dizzying perfection of the string quartet or the sprawling grandeur of Fragonard's canvases - beauty was savage. It was as dangerous and lawless as the earth had been eons before man had one single coherent thought in his head or wrote codes of conduct on tablets of clay. Beauty was a Savage Garden." (Anne Rice: Vampire Lestat)

Ei kommentteja: