15.7.2014

Deep Jungles in Deep Sleep

Tästä näyttää nyt tulevan tapa, että kuvaan uusimman luomukseni jossain matkan varrella, ensimmäisessä mielenkiintoisessa lokaatiossa, jossa satun neuletta käyttämään. Mikäs siinä. Pysyy blogi kiinnostavampana, toivon. Arvatkaas, mistä tämä huivi löysi taustansa:


Gypsies of Leng
Ohje: Schultertuch/Dreieckstuch (linkki Facebookin kuvaohjeeseen löytyy kätevimmin Orchideeflowerin Ravelry-sivulta)
Lanka: Scholler+Stahl Daphne, Dschungel, 50 g
Koukku: 3,0 mm


Vastaus: Belfastin kasvitieteellisestä puutarhasta. Alue kattaa erittäin viehättävän puiston ja ruusutarhan komean, punatiilisen Queen's University of Belfastin takana sekä viktoriaanisen talvipuutarhan ja Brittein saarten ainoan "trooppisen solan" (tropical ravine). Nämä kuvat on otettu viimeiseksi mainitussa, luonnollisesti siksi, että langan viehättävä väritys on saanut innoituksensa viidakosta. Minulle tuossa hehkuvan limetin ja pistävän aniliinin vastakkainasettelussa on jotain sairasta ja myrkyllistä, suorastaan lovecraftilaista. Vaikka Lengin tasangot ovat ilmeisesti huomattavasti karumpaa maastoa kuin kosteat, riippuvat, kukkeat sademetsät, mieleeni nousi kuva Arkham Horror -lautapelistä. Jokin muotokielessä taas muistutti mustalaishuiveista ja näin uurtui pysyväksi tämä villi työnimi, kuin joki trooppisen solan pohjalle ikään. Olkoon kuinka epälooginen tahansa.


Uhkailin virkkaavani lisää huiveja, ja sen myös tein. Vaikka ohje ei ole kätevimmässä mahdollisessa muodossa Internetissä, se on pohjimmiltaan yksinkertainen ja sopii mahtavasti liukuvärjätylle langalle. Tämä Daphne-kerä on Karnaluksin löytöjä. Ei mitään pehmeintä mahdollista ja pörröisyys varmaankin uduntaisi neulesilmukoita liikaa. Suosittelisin siis erityisesti virkkaukseen ja pientä pistelyä arastelemattomille. Minä siedän sitä asustehuiveissa - ja nämä myrkkyvärit on tarkoitettu juuri tummaa asua täydentämään, ei niinkään pehmeäksi ja lämpimäksi matkahuiviksi. (Siihen tarkoitukseen pakkasin tällä kertaa uuden Moonlight Sonatan.)


Irlannista lisää asiaa lähiaikoina. Ihastuin saareen ikihyviksi. Niin yliluonnollisen vihreää kaikkialla, muuallakin kuin kasvihuoneissa.

Ei kommentteja: