20.9.2008

Pehmoilua

Älkäätte peljätkö: jännittävään Puola-sarjaan on toki tulossa uusia vaarallisia jaksoja – suolakaivosseikkailuja, Auschwitzin tunnelmia ja Varsovan puistoja muun muassa – mutta koska Latvusto on myös käsityöblogi, uusimmat tekeleet on toki esiteltävä oitis, kun viimeiset ylimääräiset langanpäät saa saksittua pois.

Amigurumi-perheeni täydentyy, ja tämän syksyn teemana on…öö…muovisilmät!

Anselmus (Knitty)

Lanka: Novita Spektri

Puikot: 4,5

Minulla on ollut lievä lohikäärmefiksaatio pienestä pitäen: sen sytytti Astrid Lindgrenin ”Pieni punasilmäinen lohikäärme”. Kun internet siis kertoi minulle, että voin neuloa itselleni oman lohikäärmeen, puikot kävivät pian.

Harmi vain, että uljaan liekinheittimen sijaan syntyi reppana dinosaurus. Lanka, jonka valitsin viehtymyksestä sen epätasaiseen värjäykseen, ei ilmeisesti muilta ominaisuuksiltaan oikein sopinutkaan tähän ohjeeseen, ja silmät osoittautuivat hivenen isoiksi ja mulko-mallisiksi. Siivetkin jäivät Anselmukelta saamatta: neuloin kokeeksi yhden, mutta purin sen sen siliän tien, koska se näytti lähinnä tiskirätiltä.

Mutta lohikäärmeen elämä on ihmeellinen. Kenties joskus vielä suunnittelen ystävälleni paremmat siivet. Jos oikein innostun, saatanpa kirjoa hampaat ja sieraimetkin. Tosin tällaisenakin, vaikkei se onnistunein amigurumini olekaan, Anselmuksessa on hellyyttävää, pötkyläistä charmia.

Poffu (Lionbrand)

Lanka: Seitsemän veljeksen jämiä

Koukku: 3.0

Lihava, napakka, töppöjalkainen ja kerrassaan hurmaava. Poffu syntyi puolihuolimattomassa sokerihumalassa parin illan aikana ja onnistui täydellisesti. Se ei kuitenkaan syntynyt jäädäkseen, vaan menee syntymäpäivälahjaksi 1-vuotiaalle kummitytölle yhdessä klassisen Brio-muotolaatikon kanssa. Nyyh. (Nyt tietenkin toivotaan, etteivät sankarin vanhemmat vakoile blogiani…)

Mitä ameja seuraavaksi? Ehkä kettu – stay tuned.

Mutta sitä ennen aion hieman vaatetaa itseäni. Ravelryyn tutustuminen on herättänyt minussa sekä lompakkoni että kalenterini kannalta epäterveitä neulomishimoja. (Nikkini on Deviantista tuttu nonsense Foxberryjam, mutta varoitan olevani laiska muistikirjan täyttäjä.)

3 kommenttia:

Sonja S kirjoitti...

Mä pistän sulle tänne, kun ei kukaan lue enää vanhoja kuitenkaan..

Tuolla, missä olit tehny ihania hamahelmilasinalusia kyselit josko joku tietää ruskeitten helmien perään. Mullon ((tai siis *köh* mun Pojalla on...)) sellanen iso Ikeasta ostettu hamahelmiwannabe-muovipullo, josson helmiä vaikka sisustaa puol kämppää ;) Siellon ruskeita. Siihen helmimäärään se on vielä halpa ja ne on laadultaan hyviä.

Tosin viimeks kun Ikeassa kävin, olivat näköjään muuttaneet pakkauskokoo, en tullu kattoneeks, oliko sisusta vielä samaa..

Sonja S kirjoitti...

Ainiin, P.S. Sun amigurumit on tosi söpöjä :)

Amigurumit <3

Elen kirjoitti...

Kiitos, Sonja! Enpä ole ollenkaan älynnyt, että Ikeastakin voisi löytyä. Pitää ehdottomasti katsastaa, kunhan sellaisen suunnalle joskus satun. :)