11.11.2009

Purple Haze

Muinaisessa intialaisessa lääketieteessä uskotaan, että kannamme sisuksissamme seitsemää energiapistettä eli chakraa. Minä puolestani uskon, että kannamme sisuksissamme kaikenlaista rojua, joka tuskin osaa itsestään lokeroitua seitsemään siistiin henkilokeroon, mutta minun chakroistani avoimin on kuulemma Sahasrara eli kruunuchakra. Päälaella sijaitseva kruunuchakra hallitsee oletettavasti aivoja ja edistää ajatusta, tahtoa ja tietoisuutta.

Tänä syksynä ottamani hathajoogatunnit ovat kai entisestään hieroneet Sahasraraani, koska sen hallitseva väri, violetti, on salaa hiipinyt toiseksi lempivärikseni, sen iänikuisen vihreän rinnalle…


Marquise (de Carabas!) Gauntlets

Lanka: Novita 7 Veljestä, luumu (n. 75g?)
Puikot: 4,0 ja 3,5 (vaihdoin ranteen tuntumassa pienempiin puikkoihin parantaakseni istuvuutta)

Tässä ovat siis tämän talven irtohihat! Vaikka en ole vieläkään ruvennut gootiksi (enkä rupea), malli on mielestäni todella kaunis. Heti kun näin nuo rannepalmikot, tiesin, että nämä on tehtävä. Eräänä tylsänä iltana ryhdyin sitten hetken mielijohteesta vääntämään näitä siitä ainoasta oikeanpaksuisesta langasta, jota talossa oli tarpeeksi, eli seiskaveikasta. Parempiakin ideoita olen joskus saanut. Villa-polyamidisekoituksesta neulottuna nuo lenkit nimittäin kutisevat sormien välissä aika vietävästi. Pitää joskus neuloa paremmasta langasta toiset. (Hienovaraista Novita-kritiikkiä...) Mutta kyllä näillä tämän talven pärjää kylmemmissä luentosaleissa.


Tässä liilan huumassa ostin myös samansävyisen Schoppelwollen ”Taikapallon”, josta saadaan joskus sukat. (Ehkä Paminat? Vai Vampire Boyfriendit? I’m torn.)


Violettia pidetään muuten yleisesti henkisyyden, älyn ja ylhäisten värinä. Kirjallisuudessa tekstiä, jossa on liikaa pitkiä ja pröystäileviä sanoja, nimitetään ”violetiksi proosaksi” (purple prose).

Mitäs muuta violettia on? Orvokit. Brittiläiset suklaakääreet. Hukkuneen huulet.

2 kommenttia:

Tess kirjoitti...

Kauniit irtohihat!

Mua tummat violetin sävyt ovat viehättäneet pitemmän aikaa. Harmi vain, että sukkia tai käsineitä kummempaa en siitä väristä voi tehdä. Mulle kyseinen väri ei nimittäin sovi ollenkaan, joten kasvojen lähettyville tulevia neuleita on turha siitä tehdä. Hmph.

Elen kirjoitti...

Kiits, Tess.
Minä en ole edes ajatellut, sopiiko violetti omaan ihooni. Ymmärrän sellaisia asioita vielä vähemmän kuin chakroja. :D