28.11.2009

Shoppamies to the rescue!

En tiedä, ehtikö kukaan huomata, mutta minä kävin viime viikolla Barcelonassa. Olisi minulla tietysti ollut luentojakin, mutta njääh… maailmassa on monta tapaa oppia, ja matkustaminen on yksi parhaista. Itse reissu sujui mukavasti modernismen, suklaan ja hulppeiden näköalojen merkeissä, mutta yritän edelleen kovasti unohtaa menomatkan, johon kului, kiitos myöhästelleiden lentojen, yli vuorokausi.

Palaan kirjoittamaan matkaraporttia katalonialaisesta seikkailuistani lähitulevaisuudessa. (Puola-päiväkirjatkin ovat vielä kesken, joo, mutta en vain saa itseäni kirjoittamaan Auschwitzista. :/) Ensin haluan kuitenkin esitellä, millaisia hauskoja hankintoja olen viime aikoina tehnyt, matkoilla ja muuten. En tunnusta kuuluvani ”shoppailu käy halvemmaksi kuin terapia” -ihmisiin, mutta joskus saan sellaisia puuskia, että silmä löytää ja rahaa palaa…

***

Yllättäen Barcelona ei ollut matkamme ainoa etappi: kökötimme yli kahdeksan tuntia Wienissä, milloin milläkin lentokentän käytävällä pelaamassa korttia ja syömässä sacherkakkua. (Tämä siksi, että ensimmäinen koneemme lähti Helsingistä kaksi tuntia myöhässä ja myöhästyimme jatkolennolta. Luulimme, että joutuisimme odottamaan seuraavaa jatkoyhteyttä ”vain” kahdeksan tuntia, mutta eikös sekin ollut kaksi tuntia myöhässä. Eläköön Austrian Airlines!)


Paremman tekemisen puutteessa nuohosimme kaikki lentokentän kaupat. Löysin itselleni kympillä Wienin kartta -aiheisen toilettipussin – tyylikkään ja juuri oikeankokoisen. Lisäksi ostin rasiallisen Mozartin-kuulia, joihin ehdin mieltyä käydessäni Wienissä pari vuotta sitten. Suomessa niitä tulee ikävä, koska täältä saa vain yhtä merkkiä ja sitäkin kalliilla. Saan rasiasta aikas mageen keittiöpurkin vaikkapa herneille tai auringonkukansiemenille, kunhan olen mussuttanut kaikki kuulat.


Kun kaikkien koettelemusten jälkeen olimme päässeet Barcelonaan, törmäsin heti ensimmäisenä päivänä Papirvm-nimiseen paperikauppaan (Baixada de la llibreteria 2), joka kerta kaikkiaan vei minulta jalat alta: upeita papereita, nahkakantisia muistikirjoja, lasisia tussipiirtimiä, musteita vanhoissa apteekinpulloissa, kaikenlaisia kirjanmerkkejä, sinettejä ja ties mitä muuta ihanaa.


Pakkohan sieltä oli jotain ostaa: kuparinen, osoittavaa etusormea esittävä tussiterä puuvarrella ja paikallisesta parkkinahasta tehty kirjanmerkki.


Suurin piirtein korttelin päästä löysimme myös mainion pelikaupan, jossa oli tarjolla noin kymmenen erilaista tarotpakkaa, jänniä shakkilautoja ja erilaisia pulmapelejä. Poikaystävä poimi sieltä mukaansa tällaisen herkän akselin varassa tasapainottelevan ”hopeasurffarin”, joka sopiikin huippuhyvin hänen työpöydälleen.


…Ja tässä on katettuna barcelonalainen herkkulautanen. Lautasella on:
  • palanen Museu de la Xocolatan (suklaamuseon) pääsylippua – 75-prosenttista tummaa suklaata.
  • kaulakoru, joka irtosi eurolla Park Güellin korkeimmalle kohdalle majoittuneelta kaupustelijalta. (Mustaa materiaa varmaan…)
  • 100g iki-ihanaa, pullonvihreää Malabrigo Yarnin Lacea! Sitä sain vanhan kaupunginosan pienestä lankakaupasta nimeltä All You Knit Is Love (Plaça de la Llana 7), ja siitä valmistuu mitä pikimmin Gail (a.k.a. Nightsongs). Olen himoinnut Gailia jo pitkään, ja tämä on siihen täydellinen lanka!

Muita neuleaiheisia hankintoja ehdin tehdä jo ennen lähtöäni. Tilasin nimittäin Etsyn kautta mainioita silmukkamerkkejä:


Alun perin tilasin vain vihreitä pöllyköitä, mutta yksi niistä oli haljennut kuljetuksessa. Mainitsin tästä myyjälle, Dragonlady Designsin Kimberlylle puolella sanalla. Aikomukseni ei ollut valittaa tai vaatia korvauksia, koska merkit oli kyllä pakattu asianmukaisesti. Myyjä halusi kuitenkin ystävällisesti korvata vahingon, ja koska vihreitä pöllöjä ei enää ollut, sain tilalle peräti neljä muuta: kaksi jään- ja kaksi verenväristä.


…ja jo alkuperäistenkin pöllöjen mukana saapui kaupanpäällisiksi kaksi sööttiä päivänkakkaramerkkiä! Ensiluokkaista asiakaspalvelua – suosittelen.

Kuukauden viimeinen ostos, jota ei voi syödä, on tämä pikkujouluhyasintti.


Aukesi vihreistä nupuista täyteen kukkaan ja tuoksuu huumaavalle. Ai mikä tihkusade ja marraskuu?

Ei kommentteja: