26.12.2009

Lahjuksen nahjukset

Älkää antako otsikon hämätä! Olen oikeastaan kaikkiin kolmeen tänä jouluna neulomaani pakettiin tavattoman tyytyväinen. Jopa lankavalinnat menivät kerrankin niin nappiin, että olisi melkein tehnyt mieli pitää nämä lämpimäiset itsellä. Jopa tämä, vaikkei se ihan päälle taida mahtuakaan…


November Sprite
Ohje: Sprite (Knitting Adventures)
Lanka: Garnstudion DROPS Merino Extra Fine: 200g savunharmaata, n. 20g hempeää liilaa
Puikot: 3,0 ja 4,0 pyöröt
Napit: 3 kpl, muovia, Neppinapista

Toivottavasti tuotos sopii sentään parivuotiaalle kummitytölle, aluksi mekkona, ja kunhan kokoa on vähän kertynyt, tunikana. Tämä oli projektina todella palkitseva: eteni nopeasti, säilyi kiinnostavana, ja löysin jälkikäteen hauskat laventeliset napitkin. Kuten muidenkin kokeilemieni Garnstudion lankojen, Merino Extra Finen hinta–laatu -suhde on erinomainen. Se on lapsillesopivan pehmoisaa ja antaa palmikoille kunnolla profiilia.


Kun näytin mekkoa lapsista ja vaatteista mitään piittaamattomalle veljelleni, tämä tokaisi painokkaasti, hetken harkinnan jälkeen: ”Kiva.” Sen on siis oltava todella kiva.

Aikuisille tyttökavereilleni en oikein ehtinyt mekkoja neuloa, mutta talviset käsineet sentään. Eräs pitkäaikainen ystini on asunut tämän syksyn Saksassa, ja toivotin hänet tervetulleeksi takaisin Pohjolaan eestiläisestä villasta neulotuilla, haltiahenkisillä kämmekkäillä:Rivendell Gloves
Ohje: Del Mar (Spindlicity) - ei löydy netistä enää!
Lanka: mustavalkoinen Aade Lõng Artistic, parikymmentä grammaa
Puikot: 4,0 sukkikset

Nämä onnistuivat huomattavasti paremmin kuin ne, jotka neuloin aikaa sitten itselleni. Tällä kertaa etenin ohjeen mukaan sormista ranteeseen ja ymmärsin tehdä peukalolle riittävän suuren reiän. Samaan pakettiin sujahti Fazerin mustikkapiirakkasuklaata.


Itärajan kylmyydessä elävä serkku sai myös täyttä villaa – hilpeiden raitalapasten muodossa.


Winter Berries
Ohje: Peruslapaset omasta päästä; Lychee Mittenseistä (Kelbourne Woolens) otin vähän suuntaa
Lanka: Novita Puro Kanervikko n. 60g
Puikot: 4,o sukkikset

Novitan tekijänoikeussotkut ja huono asiakaspalvelu ovat kuohuttaneet suomalaisten neulojien tunteita jo kauan, ja tänä syksynä kamelin selkä katkesi monella. Minäkin olen ollut hengessä mukana paheksumassa ja allekirjoittamassa adressia, koska olen pettynyt Novitan solmuisiin keriin, älyttömään hinnoitteluun ja sekaviin ohjeisiin useammin kuin kerran. Siksi haluaisin kovasti kohauttaa harteitani myös uudelle Puro-langalle, ja tokaista, ettei se ole sen kummempaa kuin firman vanhat, nyppyyntyvät polyamidipuurot. Että neuloisin mieluummin karhunlankaa.

Katkera totuus kuitenkin on, että tykkäsin. Kuohkea villa on neulojan käsille lempeä ja itse lapasista tuli superlämpöiset ja pehmoiset. Valokuvat eivät tee oikeutta edes herkullisille väreille.

Onneksi värikartalta ei löydy sellaista sekoitusta, josta saisin oman tyylini mukaisia asusteita…


Näiden ohessa piti lahjoittaa tietysti karpalojäädykesuklaata.


Hyviä pyhien jatkoja kaikille tutuille ja tuntemattomille! Toivottavasti lahjat lämmittävät.

2 kommenttia:

ElioS kirjoitti...

Hienoja neuleita. Ja edellisen postauksen lumihiutaleet ovat hurjan nättejä!

Elen kirjoitti...

No, mutta kiitos. :) Luulenpa, että lumihiutaleita pitää tehdä ensi talvena lisää.