6.2.2010

Odder jobs

Pienet palaset ja kokeilut ovat aina olleet enemmän minun alaani kuin suuret, päättäväiset projektit. En ole esimerkiksi koskaan ollut töissä paria kuukautta pidempään, vaan raavin pikku summia kasaan milloin mistäkin. Olen vähän pienryhmäohjaajana, käännän vähän tekstejä tänne ja tuonne – ja kaupustelen tietysti neulottuja imetyskoulutusrintojani. (Olen tehnyt ja myynyt jo kuusi! Kohtahan minulla on enemmän tissejä kuin Efesoksen Artemiilla! …Yäk.)

Niin, eikä mitään kirjaa ahmita putkeen. On paljon hauskempaa, kun on yhtä aikaa kesken neljä tai viisi täysin erilaista kirjaa, joita voi maistella vuoronperään. Ja irtokarkit on tietysti pop.

Tammikuussa sovelsin tätä trendiä myös neulomiseen ja näpräsin kaikkea pientä:

It's a Boy! (Saartje's Bootees, Ravelry)
Lanka: muinaista Nalle Coloria, vähän
Puikot: 3,0 bambu
Napit: Muovia, paikallisesta ompelukoneliike H. Keinosesta


Nämä menivät ristiäislahjaksi kälyn uusimmalle vesalle Mauri Kunnaksen vauvakirjan kera. Malli on todella suosittu, enkä ihmettele, kun lopputulos on kansankielellä niin kjyyyyt. Neulomisen suhde näpräämiseen oli näissä kuitenkin liian pieni.

****

Knotty Alpacas II (Ravelry)
Lanka: Yönsinisen ja violetin kirjava DROPS Alpaca, n. 65 g
Puikot: 2,5 metalli


Lisää sinistä sukulaisille! Olen kehunut ja käyttänyt omia Knottyjani niin paljon, että äiti halusi omat. Olen neulonut näitä pitkän aikaa, vähän aina vanhempien luona käydessäni, että hanskoista sai soviteltua mittojen mukaiset. Nämä piti tehdä aivan eri silmukkamäärillä kuin omani – äiti kun on enemmän hobitin kuin ihmisen muotoinen. :D Väri on oikein kiva ja asiakas tyytyväinen, mutta sitä pääteltävien langanpäiden infernaalista armeijaa en ihan heti unohda…

****

Ballband Dishcloth (Peaches & Creme)
Lanka: Novita Tennesseen jämiä
Puikot: 4,0 metalli


Ballband-rätin toinen tuleminen! Värit ovat samat kuin edellisessä versiossa, mutta käänteiset. Ja tämä jää omaan keittiöön. Ballband Dishcloth on ehdottomasti toimivin tiskirättiohje, jota ole kokeillut: pirtsakka, joustava ja imukykyinen. Omnomnom.

****

Space Invader (omasta päästä)
Lanka: Novita Bambu n. 20g
Puikot: 3,5 metalli


Halusin kokeilla, osaisinko neulaista kohokuvioisen tiskirätin omasta päästä. Otin mallia yhdestä Space Invader -lasinalusestamme, lisäsin helmineulereunat, vähän pituutta ja ta-daa! Ei yhtään vaikeaa. Yksi hamahelmipikseli vastaa tässä rätissä kolmea silmukkaa ja neljää kerrosta. Helmineulos taas on laidoissa 4s ja päädyissä 5krs leveä. Aloitussilmukoita tulee siis 47.

Väri on lälly ja Novita mölli, mutta ei ollut muutakaan bambulankaa käsillä.

****

It’s all about Xombies!
(omasta päästä, idea Girl on the Rocksilta)
Lanka: Erilaisia nimettömiä pikkujämiä
Koukku: 2,0 ja 1,5


Aaargh! Mikä se on?! Elääkö se?! – Ei! Se on vaan huulirasvakotelo! Jonka tein vuosipäivälahjaksi avokilleni! Mä oon niin romanttinen!
Eka kerta muuten, kun hyödynsin yläasteen kässänopelta lahjaksi saatua ”pätkäpussiani” johonkin…

****

Raparperimetri (eli Calorimetry; Knitty, Winter 2006)
Lanka: Novita Puro, kanervikko, n. 45g (joululahjalapasten jämiä)
Puikot: 4,0 metalli


Lämpimämpi, värikkäämpi ja villaisempi virkaveli vanhalle calorimetrylleni. Nämä ovat pitkätukkaiselle niin paljon parempia kuin pipot! En usko, että olen leikki-iän jälkeen omistanut mitään näin vaaleanpunaista, mutta eihän tällaista stashbusting-tilaisuutta voinut jättää käyttämättä. Lanka riitti nimittäin tasan tarkkaan, ja haikailin juuri uuden täysivillaisen päähineen perään.


Veli sanoi osuvasti, että väristä tulee mieleen raparperi. Ei ole sen koommin pistänyt tuo aniliinikaan niin pahasti silmään.

2 kommenttia:

-maria- kirjoitti...

Kauniita käsitöitä täällä blogissasi. Tunnistan muuten itsestäni tuon aivan saman piirteen; kaikkea voi kokeilla, mutta pitkälliset projektit eivät aina niin maistu. Haahuiluksikin sitä jotkut kutsuvat :)

Elen kirjoitti...

Kiitosta, maria!
Haahuilu nyt on vain ruma sana seikkailumielelle. ;)