2.8.2010

Neuloottisen hartiahuivi

...on tietenkin haltiahuivi!
Tämä olisi taatusti kelvannut propiksi vaikka Lord of the Rings -filmatisointeihin. Harmaisiin satamiin vaeltavien haltioiden hunnuksi.

Aquila (Ulla 01/08)
Lanka: Southwest Trading Company Xie, 83 g
Puikot: 3,0 Knit Picks pyöröt

Tämä harmittoman näköinen taikaviitta on pääsyyllinen viime kuukausien päivityskatoon. Minusta saatte korkeintaan pakoauton kuljettajan. Olen ollut yhtä ahkera kuin aina ennenkin, siitä ei ole epäilystäkään, mutta näin suuren ja ohuen seitin kutominen vei silti pienen iäisyyden – kaksi ja puoli kuukautta.


Xie on hennompaa kuin useimmat tuntemani virkkauslangat. Niinpä huivista tuli juuri niin kevyt ja läpikuultava kuin toivoinkin. Painaa hartioita suunnilleen saman verran kuin kuiskaus, vaikka pidinkin neuletiheyden kohtuullisen tiiviinä. Sataprosenttiseksi bambuksi Xie on suloisen pehmeää, mutta myös yllättävän haurasta ja rispaantuvaa. Yleensä näiden lankojen yhteydessä niristään liukkaudesta ja joustamattomuudesta, mutta minua haittasi enemmän langan katkeilu ja pörrööntyminen.


Sari Åströmin ohjeesta en sen sijaan keksi pahaa sanottavaa. Tämä on kaunein huivimalli, jonka olen löytänyt sitten Gailin!

3 kommenttia:

Tess kirjoitti...

Kaunis huivi!

Marjukka kirjoitti...

Mäkin tykkään Gailista, mutta tämä on myös tosi nätti. Kaunista jälkeä! :)

Elen kirjoitti...

Kiitosta taas! ^^
Echo Flowers saattas olla mun kolmossuosikki.