19.8.2010

Sushia ja tohveleita

Eläköön kesäloma ja kokeilunhalu! Eilen meillä lounasteltiin kotitekoisen sushin merkeissä.


Ostimme laiskuuttamme Blue Dragonin ateriapakkauksen, jossa oli pakolliset tykötarpeet neljään makirullaan. Täytteeksi laitettiin kurkku- ja porkkanatikkuja, raakaa ja kypsää merilohta, sekä itse marinoitua tofua. Voittajayhdistelmäksi nousi uunilohi+kurkku. Tofun kannattaisi olla kylmäsavustettua, että se pääsisi edes hiukan pilkottamaan norin vahvan merenmaun takaa. Raaka porkkana taas on tekstuuriltaan aika dominoiva.


Vastoin ennakko-odotuksia riisin rullailu ei ollut yhtään hankalaa, pelkästään hidasta. Työläin luku on etikkariisi, jota tulisi sekä keittää, jäähdyttää että muotoilla zenmäisellä hartaudella. Toiseksi haastavinta on wasabin annostelu – sitä on kiva olla, mutta pienikin liika on aivan liikaa.


Ruokajuomana nautittiin pieni mutta laadukas pullo sakea – ihan jo senkin kunniaksi, että meikäläisen lähtö lähestyy...


Lyhyesti sanottuna siirrän kirjallisuudenopintoni täksi syksyksi Western Connecticut State Universityyn. Vaihtokokemuksia ja jännittäviä kulttuurihavaintoja pääsee seuraamaan uudessa puujalkablogissani cut & connected. Täällä Latvuston puolella jatketaan kirjallisuudella ja käsitöillä. Mistä puheen ollen, tässä viimeinen projektini ennen New Yorkia:


En Pointe (Ulla 3/2007)
Lanka: Aade Lõng Artistic, alle 50 g
Puikot: 3,5 Knit Picks Symphoniet
Koukku: 3,0
Napit: puuta, Tallinnasta


Näillä minä sitten tassuttelen danburylaisessa opiskelija-asuntolassa, kun en halua tai tarvitse kenkiä. Jos kuluvat puhki, ei haittaa! Tuon napit Suomeen ja neulon uudet.

Ei kommentteja: