3.1.2011

Outo arki

Niin loppui amerikkalainen syyslukukauteni...
Lensin takaisin Totorolla.


Norwegian Totoro Mittens (Ravelry)

Lanka: Ihanan niittyinen Novita Nalle Colori (n. 50 g); valkoinen Novita Wool (n. 30 g)

Puikot: Knit Picks Symphonie 3,5


Ensimmäinen lapanen valmistui oikeastaan jo viime talvena, mutta kuuma kesä lähetti projektin pitkille horrosunille. Vasta nyt, kun kotiuduin uudenvuoden tienoolla, olin niin kovassa neulontapuutteessa, että rykäisin toisen lapasen valmiiksi parissa illassa. Totoroihin tarttuminen tuntui erityisen sopivalta kahdesta syystä:

1.) Kotimatka oli niin pitkä, että alpakkasormikkaisiini puhkesi reikä. Tarvitsin uudet hanskat.

2.) Jos animen piirissä on koskaan luotu maagista realismia, Totoro on juuri sitä: omituisia asioita arkisessa maailmassa.Muualla asuminen näyttää kaiken tutun niin uudessa valossa. Jos olisin istunut täällä koko syksyn, en ollenkaan huomaisi, kuinka pitkä ja sininen on suomalainen talvihämärä. Rekisterikilvet ja pistorasiat ovat aivan erinäköisiä kuin muistin. Ja kaikkialla on pientä, hiljaista ja uneliasta.

Ihan kuin olisi palannut maahismaahan, jonka luuli vain kuvitelleensa.Yle muuten esitti Tonari no Totoron juuri tänä aamuna, kun lopettelin peukaloa. Peukaloa, josta tuli ihan eri näköinen kuin edellisestä. Tein ohjeeseen nimittäin paljon muutoksia, mutta vähän muistiinpanoja. Kakkoslapasesta tuli myös himpun isompi, koska väliin mahtui melkein vuosi taukoa ja muuta projekteja enkä ole mikään kirjoneuleiden mestari. ...vielä!

Mutta bottomline: I'm back! With vengeance and cute mittens!


(Jos haluat katsoa, miten vaihtokauteni meni, vieraile osoitteessa connecticuted.blogspot.com. Takautuvia päivityksiä on vielä luvassa.)

Ei kommentteja: