15.8.2012

Fractal

Kaikkihan muistavat viimekesäisen fraktaaliliinani?
Pakko muistaa, koska kappale on saanut osakseen jatkuvasti suurempaa ihailua. Ohjettakin on pyydelty taholta jos toiseltakin.
No, nyt sitä saa! Ravelrysta. Täältä. Kiitokset vain ohjeen testaajille! :)


Esittelyteksti tähänkin:
"Enjoy crotcheting? But feeling uncomfortable with that lacy, grandmotherish vintage feel that crocheted decorations tend to have? Fear not! For what is crotcheting but algorithms? And what could result into cleaner, more modern shapes than the simplest of mathematics? This is not your Great Auntie’s doily - though it might as well be. Hardly anything is more timeless than fractals, after all.
Whether you are a proud nerd or simply someone who appreciates the secret symmetries of whirlpools and sea shells, here’s a unique decoration piece for you! Enjoy!"


Inspiraatio tähän liinaanhan ei ollut täysin jumalainen ja sisäsyntyinen vaan lähti toisen virkkurin kuvista. Tämä puolestaan oli noudattanut jonkun pölyisen (suomalaisen) käsityölehden ohjetta. Itse on ole nähnyt alkuperäisestä ohjeesta riviäkään, joten tekijänoikeusaktivistikaverini vakuuttivat, että jos kirjoitan paperille oman luomisprosessini voin ottaa sen omiin nimiini. Kaikki eivät kuitenkaan liene samaa mieltä: aina välillä joku viestittää nähneensä kuvia samanmoisesta liinasta milloin milläkin puolella maapalloa. Mutta onko se minun vastuullani, jos en koskaan ole nähnytkään niitä amerikkalaisia, kreikkalaisia ja venäläisiä kuvia tai lehtiä, joista nuo ihmiset puhuvat?
Ei minusta, mutta olen silti valmis muuttamaan ohjeen ilmaiseksi, jos tarpeeksi moni väittää ahneeksi paskaksi. Jos tarpeeksi moni väittää ideavarkaaksi, saatan tietysti vetää ohjeen pois jaosta kokonaan. Joten haaste: Ajatuksia? Protesteja? Näistä aiheista kannattaa joka tapauksessa keskustella, enkä luovana ihmisenä halua olla millään väärällä puolella.

2 kommenttia:

Regina kirjoitti...

Maravilhoso !

Melissa Willman kirjoitti...

Heippa, en päässyt ravelyn kautta kommentoimaan mutta koitin tehdä fractaalin novitan puro batik langalla ja 3,5 virkkuukoukulla, mutta siitä on tullut hirmun aaltoinen..olenkohan tehnyt jotain väärin? nuo siivekkeet menevät yli toisensa jos yritän suoristaa niitä. yst.t. Melissa