23.8.2012

The Trick


...is knowing what you want.


Ohje: CanCans (Twistedloops  (ei toimi?)/Ravelry) + Bayerische Socks (See Eunny Knit)
Lanka: Shibui Knits Sock, tweed, n. 45 g
Puikot: 3,0 mm

Minä nyt halusin tällaiset. Nuo värit – ah, parhautta. Eikä kaapistani (yllättäen) löydy varmaan ensimmäistäkään vaatekertaa, jonka kanssa ne riitelisivät. Ei sillä, että siniharmaat ja kylmät ruskeat kovin temperamenttisia luonteita olisivat muutenkaan...


Noudatin pääasiassa CanCans-hanskojen ohjetta, koska ne ovat mukavanpituista ja tyköistuvaa mallia – löysät hanskat tulevat vain tielle ja lyhyistä on vähän iloa. Ohjeen alkuperäinen koriste, sellainen yksinkertainen salmiakkisiksak ei kuitenkaan miellyttänyt silmääni yhtään. Vaihdoin sen siis tähän Baijerilaisista sukista tuttuun palmikkoon, jonka vaihduntakuviomaisuus miellyttää minua kovasti. Näen siinä kaikenlaista nelilehdykäisistä kukista ja vanhoista kolikoista rinkeleihin ja kelttiläisiin kivikaiverruksiin. Mikä parasta, se on vain kaksi silmukkaa alkuperäistä kuviota leveämpi, joten modaaminen oli helppoa: neuloin vain sileää silmukan verran vähemmän kummallakin kämmenselkäpuikolla. Plus neuloin kaikki joustinten oikeat silmukat takareunastaan, ihan vaan siksi, että tykkään twisted ribistä enemmän kuin tavallisesta ribistä. Haa.

Jos törmää kirjastossa teokseen nimeltä "Kaiken oudon ensyklopedia", kuka ei lainaa sitä, kysyn vaan? (Ja joo, tykkään Heavy Rainista. Origameja, orkideoja, traumaperäistä amnesiaa, muita hulluja ja naurettavan teknisiä aurinkolaseja  - what's not to love?)

2 kommenttia:

berenike kirjoitti...

Ihanat! Shibuin tiukka kierre tuo noi upeat palmikot esille tosi hyvin!

Elen kirjoitti...

Kiitos. Kyllä, Shibui on hyvää palmikkolankaa! Ja muutenkin ihanaa.