30.8.2012

Vaihteeksi


Silmäsin tässä läpi vanhoja blogitekstejäni ja pohdin, pitäisikö esittää julkinen anteeksipyyntö. Kirjoitustyylini on nimittäin paikoin niin polveilevaa ja poukkoilevaa, että se ärsyttää jopa minua. Kirjoitushetkellä on aina yhtä viihdyttävää etsiä niitä vähemmän ilmeisiä synonyymeja, mutta jälkeenpäin luettuna tällainen sarjairrottelu on kieltämättä himpun tuskastuttavaa, ainakin paikoitelleen. En vain tunnu pääsevän siitä eroon. Pääni on oikea assosiaatioautomaatti: en voi katsoa mitään näkemättä samalla jotain muuta. Niin, että jos ulosantini on välillä sekavaa, voitte vain kuvitella millaista täällä sisällä on...

No jaa. Joudun kirjoittamaan koulua varten pitkiä, asiallisia analyyseja (believe it!), joten en aina oikein jaksaisi editoida itseäni. Pystyn korkeintaan lupaamaan, että pidän lennokkaimmat kielikuvat omana tietonani – legendaarisiksi muodostuneita ilmauksia kuten "mutkittelee kuin kiinalaisen lohikäärmeen ohutsuoli" tai "one of those days when everyone sounds like the retarded unicorns from Charlie Goes to Candy Mountain"  on varmaan jo ihan tarpeeksi. Sen kummemmin en kuitenkaan aio tapojani parantaa, joten jääköön anteeksipyyntökin tältä erää. Kunhan tiedätte, että säälin kyllä kanssaihmisiäni...aina välillä.

Sanonpa siis varsinaisen asiani riisutussa muodossa tällä kertaa ­– katsotaan, onko kellään kivaa:
Tein huivin. Taas. Oikeastaan jo keväällä. Rähjääntyi Puolan ja Berliinin -matkalla. Pingotin uudestaan valokuvia varten.

 
Dream a Little Dream
Ohje: Dream Stripes (L'île aux fils)
Lanka: Drops Baby Alpaca Silk, pistaasi (n. 50 g) ja tumma hopea (n. 75 g)
Puikot: 4,0 mm


Yksi käytännöllisimmistä huiveistani. Lämmin. Kevyt. Helppo tehdä. Lanka on todella pehmeää. Kauniit värit. Tahdon lisää.


Huivit ja syksy on hyvä yhdistelmä.

3 kommenttia:

Effi kirjoitti...

Aivan ihana huivi! Mä oon todennut, että oman blogin vanhoja tekstejä ei kannata lukea ellei halua kuolla häpeään:D

Isosisko kirjoitti...

hih hii. Kirjoita sinä vaan niin minä tykkään <3

Blogissani on sinulle jotain...

Elen kirjoitti...

Se on tosiaan varmaan aika yleinen syndrooma ihan kaikenlaisten tekstien laatijoilla... Tosin, vielä masentavampaa olisi toisin päin - jos vanhemmat tekstit tuntuisivatkin paremmilta kuin uudemmat!