14.11.2014

Making Monsters

Olipas tylsä Pyhäinpäivä. Ei yksiäkään pirskeitä, joihin olisin voinut pukea kustomoidut kulmahampaani. Ei edes esteettisesti epäilyttäviä Halloween-herkkuja. Kauhuelokuvat eivät yksin elävää houkuttele... Mutta pakko oli jokin juhlistus keksiä suosikkipyhäpäivälleni. Tiedättehän miten tämä elämä etenee: when all else fails, knit.


The Creature
Ohje: virheellisesti nimetty Frankenstein Tina Hellonin Ravelry-kaupasta + omaa sävellystä
Lanka: mustia, myrkynvihreitä ja violetteja Novita 7 Veljeksen jämiä
Puikot: 3,5 mm
Muuta: pienet, tummat turvasilmät Lahden Tarvikemyllystä ja Build a Bear -sydän Lontoon Hamleysiltä

Tämä oli riemastuttava parin päivän näpräysprojekti! Ja onhan Viktor Frankensteinin nimetön, juureton ja rakkaudeton luomus yksi hienoimmista kaunokirjallisuuden hahmoista koskaan. Lisäksi se on varsin keskeinen omalle tutkimukselleni. Epäilemättä minun oli siis jo korkea aika saada itselleni oma Frankensteinin hirviö, ja kuten veljeni kanssa vitsailimme, ainoa oikea tapa hankkia sellainen on tehdä se itse!

Olen erityisen ylpeä lisäämästäni sydämestä, joka on marinoitunut ompelulaatikkoni "Sekalaista"-lokeroissa jo vuosia. Se on kymmenen pencen lahja entiseltä kihlatultani (joka arvosti lahjoissa paitsi romanttisuutta myös kohtuullista hintaa). Mutta voi sydäntä halkovan rosoviivan lukea parilla muullakin tavalla. Se on paljolti kuin se salama, joka hirviön sydämen herättää sykkimään. Tai ehkä elimeen vain tarvittiin tikkiä juuri sille kohdalle. Ennen kaikkea on kuitenkin muistettava, että vaikka Frankensteinin hirviö tehtiin suuremmaksi ja vahvemmaksi kuin tavallinen kuolevainen, ei senkään sydän ehjänä selvinnyt...


"I do know that for the sympathy of one living being, I would make peace with all. I have love in me the likes of which you can scarcely imagine and rage the likes of which you would not believe."
- Mary Shelley: Frankenstein, or Modern Prometheus


Huomasittehan, että kuvista saa jopa jotain selvää vuodenajasta huolimatta? Se johtuu siitä, että päivitin viimein uudempaan kameraan. Edellisellä pokkariparalla pärjättiin aivan blogin alkuhämäristä asti, muta nyt aloin tietysti heti haaveilla sen verran isommasta apurahasta, että uskaltaisin joskus investoida ihan järkkäriin.

Ei kommentteja: