7.3.2015

Vivid

Viimeisin villitykseni: vihreän ja sinisen yhdistelmät! Tämän talven uusiin asusteisiin neuloutui siis kirkasta, hapekasta vihreää ja syvää, petrooliin taittuvaa sinistä. Tiedättehän, sellaisia värejä, joita maasta ja taivaasta pitäisi löytyä, ellei olisi karmea, lotiseva maaliskuu. Tässä kontekstissa kombo näyttää yllättävän trooppiselta.


Langat: Tukuwool Fingering, Empi, 60 g ja Rowan Fine Tweed, Wensley, 7 g
Puikot: 2,5 mm

Sain vanhalta ystävältä joululahjaksi pari vyyhtiä uutta Tukuwoolia. Lanka on 100-prosenttista suomalaista villaa, mikä sekä näkyy että tuntuu. Materiaali on selvästi imaissut värin joka kuituun, ja tuloksena on todella hapekas, wasabinen vihreä. Voisin melkein vannoa, että nämä hanskat pystyvät yhteyttämään. Näppituntuma taas on rustiikkinen, hieman karhea, hieman kuohkea. Kaiken kaikkiaan hyvin sympaattinen neulottava. Eipä ihme, että on pysytty kavereina noin 15 vuotta, kun molemmilla on yhtä hyvä maku. ;)


Olinkin juuri suunnittelemassa uusia sormikkaita, ja Callisto-ohjetta olen katsonut sillä silmällä jo jonkin aikaa. Siinä on jotain steampunk-henkistä, ratasten ja ruuvien säännöllistä tyylikkyyttä. Niitä ohjeita, jotka näyttävät monimutkaisemmilta kuin ovatkaan. Ainoa harmistuksen aihe on, etteivät varren koristeet juurikaan näy hihansuiden alta. Ne näyttävät tosin sitäkin paremmalta takin taskusta törröttäessään. Kontrastiväriksi harkitsin pitkään myös keskiviolettia, jolloin vaikutelma olisi ollut frankensteinmaisempi. Sinisen Fine Tweedin tweed-nypyt kuitenkin sointuivat pääväriin niin kovin kauniisti, että tämä liitto tuntui tähtiin kirjoitetulta. Jälkeenpäin ajatellen tasainen, violetti sukkalanka olisi kenties sittenkin ollut parempi vaihtoehto, sillä Fine Tweedin vaihteleva paksuus saa raidallisen sormen näyttämään melko epäsiistiltä.


Ja sitten taas toisaalta... Jostain löytyy aina uusi "toisaalta". Varastoistani löytyi päämäärätön kerä alpakkalankaa hyvin samanlaisessa petroolin sävyssä.


 Selbu Modern (Kelbourne Woolens)
Langat: DROPS Alpaca, petrooli, 45 g ja Tukuwool Fingering, Empi, 15 g
Puikot: 3,5 mm


Jostain syystä neulehatuistani ei ikinä tule juuri sellaisia kuin haluaisin. Yli puolet unohtuu ylähyllyn perukoille tai matkustaa aivan toisille ylähyllyille. Siksi ihan yllätyin, miten hyvä tästä vahinkobaskerista tuli. Jostain syystä vain jouduin valitsemaan kokonaisen millin suuremmat puikot kuin ohje ehdotti. Ehdotetuilla välineillä tästä olisi tullut lasten kokoa. Muuten ohje on mitä mainion ja kuviointi on hulppea. Varsinkin päälaen tähtimäisistä kavennuksista tulee mieleen islamilainen koristetaide, jota pääsin ihailemaan Berliinin Pergamon-museossa syksyllä:


Hassua sinänsä, kun ohjeessa modernisoitu selbu-kuviointi on kotoisin Norjasta.

Ei kommentteja: