11.4.2008

Elämää Metal Gear -fanin kanssa

…Ja urheiluhullujen paremmat puoliskot varmaan luulivat, että Takarapakon Purkkapalloseuran fanittaminen on pahinta, mihin kulta voi sortua? Ei, kuulkaa…ihminen voi sortua vaikka mihin!Hiiviskelyn ja geenimuunneltujen sotilaiden ympärille rakentuneet Metal Gear –pelit aloittivat taipaleensa 1987 MSX2-tietokoneella ja kiinteytyi Metal Gear Solidiksi sarjan hypätessä Playstationille 1998. Kauan odotettu MGS 4: Guns of the Patriots Playstation 3:lle tulee kauppoihin ympäri maailman tänä kesänä, 12. 6., ja meillä tapaus otetaan todella vakavasti. ”Mitä sellasta ruokaa me voitas ostaa, ettei mun tarviis poistua viikkoon sohvalta” –vakavasti.

Olohuoneemme kirjahyllystä on yksi kokonainen hylly varattu Metal Gear -peleille ja -krääsälle. Hauskinta roinaa ovat legoukkohenkiset Kubrickit, joita vasta saapui MGS-juhlavuoden kunniaksi täydennyslasti. Nyt perheen muodostavat siis kolme eri-ikäistä Solid Snakea, Big Boss, Otacon, Grey Fox, Raiden, Olga, vanha Ocelot ja pari sotilasta. (Henkilökohtaisesti olen järkyttynyt siitä, ettei Liquidia vielä ole valettu muoviin. (Paitsi nyt oikea käsivarsi, tietysti…))Alla potretti kaikista Snakeista!Itse ole tykästynyt kuin ”alkuperäiseen” Playstationin Metal Gear Solidiin, jossa kaikilla pahiksilla oli vielä kiinnostava elämäntarina, Snake oli nuori ja jurrikka eikä kenelläkään ollut silmiä kuin codec-keskusteluissa. Olen siis jokseenkin perillä tästä villityksestä, mutta ikävä kyllä se tekee kaikesta melkein vielä kiusallisempaa. Nyt en nimittäin voi sanoa ”ihan sama”, vaan minun on jatkuvasti inistävä siitä, miten Sons of Liberty ja Snake Eater ovat pelkästään vanhan kunnon MGS:n hapattamista, rahastusta, pahoja pikkuveljiä… Näin ollen on luonnollista, ettei uskoni tulevaan Guns of the Patriotsiinkaan ole kovin erityisen suuri tai pyhä.

Pelin sisältöä on silti spekuloitu ahkerasti useammassakin olohuoneessa. Trailerien ja perstuntuman perusteella arvelemme, toivomme ja pelkäämme seuraavaa:

Kristallipallo:
(todennäköistä)
*Jokin uusi, yllättävä sukulaisuussuhde paljastuu (todennäköisesti Eva on tässä yhtenä osapuolena.)
*Osa pelistä sijoittuu Transilvaniaan ja saamme kuulla Vampista enemmän kuin kenties haluaisimme.

Wishlist:
(parasta mitä voisi tapahtua)
*Jostain löytyy partakone, jolla Snaken pappaviikset saa ajeltua pois.
*Vamp ja Raiden tappavat toisensa, tai mikä vielä parempaa Snake ampuu molemmat Stingerillä yhdeksi savuavaksi kasaksi… (”It’s so good… I can do it!”)
*Meryl tekee tyylikkään comebackin.

Oh-noes:
(pahinta mitä voisi tapahtua)
*Raidenin ja jonkun toisen keskeisen hahmon (Merylin?) välille syntyy säpinää.
*Otacon kuolee.


"Snake, we're not tools of the government or anyone else. Fighting was the only thing, the only thing I was good at. But at least I fought for something that I believed in." - Grey Fox

2 kommenttia:

pykmi kirjoitti...

Mutta eihän fani ottaisi keräilyhahmoja pois muoveista! Ja hieno ilmestys tuo NES:n Metal Gear, toki. =)

Elen kirjoitti...

Siinäpä vasta pinna palaiskin, kun hyllyssä olisi kivoja leluja, eikä niillä saisi lainkaan leikkiä. :D