9.6.2008

Lehteilyä

Puut ovat jo täydessä vihreässä ja kesätyöt Jyväskylän puistonhuoltokomppaniassa alkoivat. On siis väistämätöntä, että myös käsitöihin puhkeaa lehtiä!

Bombadil-sukat (Ulla 03/07)
Lanka: Vihreänkirjava Novita 7 Veljestä Raita ja vihreä Novita 7 Veljestä n. 150 g
Puikot: 2,5Ihastuin tämän lehtikuvion miellyttävään arkisuuteen ja esittävyyteen jo kauan sitten. Niin erilainen henki kuin tavanomaisissa, naisellisissa pitsi- ja pintaneulesukissa. En kuitenkaan, yllättävää kyllä, päätynyt neulomaan näitä itselleni, vaan äidilleni, joka on innokas villasukkasieppo, mutta vähemmän innokas tarttumaan puikkoihin. Tänä keväänä hän vihdoin tallasi edelliset antamani, ensimmäiset koskaan neulomani sukat puhki, joten olihan sopiva kruununperijä löydettävä melkein kymmenen vuoden onnellisen sukkasuhteen jatkajaksi.Loogisesti ajatellen Bombadil-sukkien pitäisi tietenkin olla sini-keltaiset, mutta se ei varsinaisesti olisi imarrellut kuviota. Onneksi Tom Bombadillon lempivärit sekoittamalla saadaan minun lempiväriäni, jota kaapinpohjalta löytyikin sopiva, hieman vajaa raitakerä. Valitettavasti toisen sukan resoriin lanka ei aivan ylettänyt, joten yksivärisen, mudanvihreän 7 Veljeksen jämät saivat tulla hätiin. Tikulla silmään sitä, joka huomaa. Ihania metsäisiä vihreitä kaikki!

Branching Out –kaulahuivi (Knitty Spring 2005)
Lanka: Vaaleanvihreä Novita Malibu n. 200g
Puikot: 4,5Tämä syntyi muutaman bussimatkan ja retrosarjojen töllöttelyn sivuoireena. Haluisin kesäkauden huivin, joka varjelisi tulehdusherkkää kurkkuani koleina kesäaamuina, muttei olisi turhan kuuma tai raskas. Sellaisen sain. Plussaksi langan himmeä kiilto miellyttää ja pitsikuvio erottuu sievästi mustia päällipusakoitani vasten. Happy elegance.


Jos jotakuta kiinnostaa seuraava neuleprojektini, se on tässä. Eestiläistä, liukuvärjättyä Aade Long -lankaa on jo tovin verran tullut kuolailtua toisten neuleblogeista, joten ei ihme, että viime viikonlopun pikaiselta Tallinna-reissulta tarttui yli-inhimillisen karkkimäärän lisäksi kaksi kunnollisen kokoista vyyhteä sitä itseään. (Jos olette muuten ylpeitä suomalaisuudestanne, käykääpä päiväristeilyllä. Ympärillä tungeksivat känniääliöt kyllä ajavat sielun takaisin joko metsään tai maailman metropoleihin. Sheesh…)Ovat muuten aitoa tavaraa. Sen verran kesäisesti haisevat lampaalle. :D
Ainakin yksi Revontuli näistä tulee, mahdollisesti jonkin sortin liivi.

Ei kommentteja: