15.6.2008

Pikselinostalgiaa

Kotimaisten käsityöblogien hiljattainen Hama-helmibuumi osui ja upposi Latvustoonkin: Jatta muistutti minua näiden mainioiden lelujen olemassaolosta, ja Google ja Flickr tarjosivat runsaasti malleja ja inspiraatiota. Syntyi yhä avaruuden lailla paisuva sarja riemukkaita ja retrokkaita lasinalusia! Lo and behold:

Pieni parvi perinteikkäitä Super Mario Bros–sieniä. (Näitä on jo jaettu kavereillekin!)


Muuta satunnaista Mario-tavaraa: Ninji, Boo ja tähti.


Pari Nintendo-aikaisten Final Fantasyjen söpöläistä: Black Mage (FFIII) ja Moogle (FFVI).


…ja Kirby, jota varten ostettiin hassusti läpinäkyviä shokkipinkkejä helmiä! (Super Smash Brosia ei vaan voi pelata muilla kuin Kirbyllä.)


Ihanaa muistella vanhoja tuttuja ja omaa 8-bittistä lapsuutta vielä PS3-pelien lomassakin. Viikonloppu uhrattiin MGS4:lle (joka muuten sisälsi monta tyylikästä comebackia, paljon pitkiä välivideoita, hyvin animoituja ilmeitä ja aivan nappi screenplayn – back to Shadow Moses, yay!), mutta koko 22-tuntisen session ajan, juomat odottelivat tuttujen tattien päällä…


Jos ja kun tällaisia reliikkejä ei kukaan voi vastustaa ja niiden tekeminenkin on nopsaa ja mukavaa koko perheen askartelua, annan vielä pari vinkkiä:

  • Helmiä saa kiitettävästi Tiimareista, mutta alustoja joutuu shoppaamaan lelukaupoista (Esim. BR tai Toys’R’Us) neljän levyn paketeissa. (Neliskanttisen lisäksi joutuu valitettavasti ostamaan myös sydämen ympyrän ja kuusikulmion, n. 4e/paketti) Lelukaupoista saa myös helmiä isommissa paketeissa ja yhden värin pusseissa (n. 1,50e/pss).
  • Silitykseen leivinpaperi ja lämpö hieman alle kahden pisteen. Alustoissa kiinni olevat tekeleet kannattaa sulahduttaa juuri sen verran, että ne saa kokonaisina irti. Vasta sen jälkeen ne voi mössätä oikein perusteellisesti kummaltakin puolelta leivinpaperin välissä. Onnistuin nimittäin sulattamaan jo kaksi alustaa aivan kippuralle. :/
  • Kunnolla sulatetut luomukset kannattaa pistää parin painavan kirjan alle, kunnes ne jäähtyvät. Eivät sitten kipristele.

Jos jollain on tietoa, mistä saisi ostaa ruskeita helmiä, ottaisin mielelläni vinkkejä vastaan. Kokoelmasta puuttuu nimittäin Super Mario Worldin aurinkolasipäiset myyrät. Can’t live without them. <3

2 kommenttia:

pykmi kirjoitti...

Oho, hienoja =) Taitava olet!

Vai että hienoja comebackeja. Raiden, tietenkin! =)

Pitäisi kai itsekin jossain vaiheessa pelata tuota MGS3:sta.. Taidan vieläkin olla siellä ensimmäisissä suomestoissa ampumassa krokotiilejä.

Ite en oo vielä noita Smash Bros -pelejäkään hirveesti ehtiny hakata.. Brawl pitää kyllä kenties Wiille hankkia =)

Ehkä jos ois yhtä taitava vois itsekin tehdä tollasia siistejä mukinalusia :p

Elen kirjoitti...

Äsh, ei se mitään taitoa vaadi. Pelkästään kärsivällisyyttä. Kysehän on lähinnä helmien/pikselien laskemisesta. Kokeile ihmeessä, jos yhtään huvittaa!

Joo, Raiden oli kasvanut kakkosesta aika paljon. Samoin Merylistä oli tullut melko tiukka täti. :) Ainakin itelleni kolahti tämä nelonen paremmin kuin kaksi edellistä osaa.

Smash Bros on ihan huba, jos on suunnilleen samantasoisia kavereita, joita hakata. Olisi hyvä päivittää vanhasta tuohon Brawliin, mutta Wii sattuu olemaan juuri se lenkki, joka meidän muuten kattavasta konsolikokoelmastamme puuttuu. :(