13.7.2008

Sen pitää lähteä ranteesta

Neulomisen. …monessakin mielessä…

Vaikka ikää ja elämän taakkaa ei olekaan vielä koko keholleni kertynyt edes erityisen vakuuttavaa määrää, ranteet ovat jo saaneet kärsiä paljon: niiden voimalla on neulottu villatakki ja virkattu Cthulhu, ne kestivät YO-kirjoitukset ja monta piirustusportfoliota, kerran ne vispasivat marenkitaikinan ilman sähköistettyjä apuvälineitä, ja nyt ne ovat kitkeneet koko kesän. Ei ihme, jos kylmä jomottaa ja jäykistää.

Ratkaisu: arsenaalillinen neulottuja ranteenlämmittimiä. Tämmöisiä:

Pörröjutut eli leväoliot

Lanka: Vihreä Novitan Seitsemän Veljestä (Kyllä. Olen neulonut sitä aika monta kerää eläissäni…) ja vihreänkirjava Novitan Tango (jonka valmistuksen lopettaminen oli melkein yhtä suuri rikos kuin Marlin päätös luopua mustikka-aronia Vitalin purkittamisesta! Grr…)

Puikot: 6,5 tai isompi

Ohje: Idean sain joskus vanhasta Novita-lehdestä, jossa oli samalla lankayhdistelmällä neulottu myös säärystimet. Koska ohje kuitenkin on vain 2o2n-joustinputkea, uskalsin soveltaa silmukka- ja kerrosmäärät itse.

Suurilla puikoilla lopputulos on ihanan pehmeä ja ilmava – aito karhunsammal. Jos päättelyn tekee erityisen löyhästi, jonkun päätellyistä silmukoista voi venyttää jopa niin isoksi, että siitä saa peukalon läpi. Näin leväotus pysyy hyvin paikallaan (ja voi rauhassa muodostaa kantajaansa symbioosisuhteen. Boo…)

Fetching

Lanka: Vaaleanvihreä Novitan Seitsemän Veljestä

Puikot: 3

Ohje: Knitty (Summer 2006)


Vaatteen väri ja puolilämmin luonne istuvat kevääseen.
Todella nopeat tehdä, mutta päättelyn kanssa pitää olla tarkkana: jos viimeiset kerrokset eivät ole tarpeeksi napakoita, neuleen reunat alkavat rullautua ärsyttävästi.

Dashing

Lanka: Farkunsininen Novitan Seitsemän Veljestä

Puikot: 3

Ohje: Knitty (Spring 2007)


Se on pidempi, se on lämpimämpi, se on napakampi. Se on täydellinen puolihihaisen farkkutakin kaveri. Ehdottomat viimassa pyöräillessä, jos puserossa on hiukankin liian lyhyet hihat.
…Kuinkas muuten, jos säärissä on kerran säärystimet, ovatko nämä kyynärvarsistimet…?

Ei kommentteja: