11.7.2009

Insinöörineulontaa?

Koska edellisessä postauksessa – ja luultavasti seuraavassakin – rellestetään kuten kesällä kuuluu, tämä tuntuu tähän väliin liian talviselta tarinalta, mutta bear with me. Mikäli minä talvea tunnen, se palaa vielä.


Bainbridge Scarf eli Insinöörikauluri (Pepperknit)
Lanka: Drops Alpaca, vajaa kerä
Puikot: 3,5 sukkapuikot (vaikka lyhyitä pyöröjä suositeltiin)

Oletko aina halunnut neuloa jotain, mikä ei näytä juuri miltään, mutta saattaa osoittautua yllättävän käyttökelpoiseksi, kunhan olet ensin lukenut (ja ehkä jopa ymmärtänyt) käyttöohjeet? Sitä vaatii pienen sisäisen insinöörisi ääni. Kaikkihan ovat kuulleet olkapäillä istuvista mini-enkeleistä ja -paholaisista. Olkapääinsinööri on niiden serkku. Ja sen saa vaiennettua vaikkapa tällä, tarpeettoman monimutkaisella kaulanlämmittimellä.


Tai no, kuten kaikki hienolta kuulostavat insinööriluomukset, tämäkin on oikeastaan äärimmäisen yksinkertainen: ylisuuri kauluri, johon on isketty kiinni kaksi pientä neulottua nauhaa. Pointti on sitomisessa. Ohjeita noudattamalla kaikki toimii – tai sitten ei. Noh, insinöörit...


Löysin siis käyttöä sille melkein kokonaiselle kerälle alpakkalankaa, joka jäi Knottyista tähteeksi. Olen ehdottomasti kaulaliinaihmisiä, mutta joskus ne vain ovat liian isoja ja tiellä – tämä taas on taskukokoinen. Sitä paitsi tuntuu tosi fiksulta ja näppärältä, kun käyttää vaatekappaletta, jonka pukeminen näyttää monimutkaiselta. Vähän niin kuin kimono tai goottibootsit.

Ei kommentteja: