18.4.2010

Alpakkalevää

No niin, tässä se ujo eliö nyt on! Se on huivi. Hemmetin iso huivi. Niin iso, että se on jo viitta. Niin iso, että jouduin käymään jopa kahdesti ostamassa lisää lankaa. Niin iso, että jos se sattuisi karkaamaan tuuleen, Islannin tuhkapilvet tuntuisivat hyttysen pieruilta sen jälkeen. Koko Suomi pimenisi päiviksi!

...no, ehkei sentään. Sehän on kuitenkin pitsiä!


Laminaria (Knitty, Spring 2008)
Lanka: Drops Alpaca, sammakonvihreä, n. 220g
Puikot: 5,0 Knit Picks pyöröt


En ole missään vaiheessa ollut ihan vakuuttunut, ovatko tämä lanka ja tämä malli mikään unelmayhdistelmä, mutta kun molemmat kerran ovat tahoillaan mukavia, eihän tämä täysin myttyynkään voinut mennä. Neuloin kerrankin ihan kirjaimelleen ohjeen mukaan, isomman koon toistoilla.


Eestiläiset kuviot olivat kaikki uusia tuttavuuksia, eivätkä lainkaan niin hankalia kuin miltä aluksi kuulostivat. Tikuttelinkin tämän jättiläisen tasan kahdessa kuukaudessa. Ottaen huomioon, että käsissäni on ollut paljon muitakin langallisia ja langattomia projekteja, se ei ole paljon mitään.


Tarkoitus oli tehdä iso mutta kevyt huivi, johon voisin kevätkylmillä kääriytyä, kun istun vetoisissa Jugend-luentosaleissa. Enää en kuitenkaan tiedä, raaskiiko tätä kuljetella...?


Jostain syystä sukkia neuloessa tulee aina himo neuloa huiveja ja huiveja neuloessa taas himo neuloa sukkia. Tästä ja lähestyvästä vuodenajasta voinee päätellä, mihin seuraavaksi tartun...

5 kommenttia:

hillanen kirjoitti...

Hirmuisen kaunis! Ihana! Upea! Mahtava! Huikean hieno!

Elen kirjoitti...

Oho, siinäpäs on paljon kehuja yhdessä kommentissa! :) Kiitän.

Tess kirjoitti...

Kaunis ja ihastuttavan vihreän värinen huivi!

Marjukka kirjoitti...

Uijui kun näyttää hyvältä! Itsekin väsäilen vähän samantapaista projektia: huivia vihreällä alpakka-langalla nimittäin... Tosin mun työstä ei tule ihan yhtä kevyt ja ilmava, kun aloin sen 3mm puikoilla. Nyt ehkä pistää miettimään oisko pitänyt ottaa isommat vaan. ;)

Elen kirjoitti...

Marjukka: Aloin itsekin neuloa tätä kolmosen puikoilla, mutta tähtikuviosta tuli sellaista epämääräistä myttyä, että päätin vaihtaa ronskisti kaksi kokoa isompiin. Kannattava veto, ainakin tämän projektin kohdalla.
Kiitokset molemmille.