10.8.2011

Starry, Starry Night

Kyselin taannoin tuolla internetin ihmemaassa, millaisen kesäneuleen pyöräyttäisin itselleni. Erinäiset nuoret miehet olivat sitä mieltä, että hupullinen liivi kuulostaa funktionaalisimmalta vaatekappaleelta ever.
...Can't argue with that.


Ohje: Alpharetta Hoodie Vest (naturallycaron.com) + omaa sooloilua
Lanka: Novita Butterfly, n. 300g
Puikot: 4,0

Paitsi että se on viileä, istuva ja laskeutuva, se on myös melkoinen budjetti-ihme. Teoksen kokonaishinnaksi pamahti puolitoista euroa ja niilläkin ostettiin nappeja. Langat lahjoitti Aina on aikaa -blogin Isosisko – siis iso kiitos sille suunnalle! :)
Vaikka yleensä kaihdan tekokuitusekoitteita, Butterfly oli oikein miellyttävä tuttavuus. Niin tyypillistä, ettei tätä valmisteta enää! Puuvilla tuo pehmeyttä, viskoosi taas viileyttä ja keveyttä – ihan täydellinen kesälanka. Joku saattaisi moittia lörpöksi, mutta minusta veltot neuleet ovat mukavimpia päällä. Malli vain on valittava sen mukaisesti: vähän löysää ja laskostusta, niin hyvä tulee. Ehkä pitäisi seuraavaksi tarttua bambuun?


Myös langan väritys on minusta hauska. Valmiissa neulepinnassa vuorottelevat valju mattasininen ja kiiltävä syvänsininen. Muistui ihan mieleen eräs Vincent Van Goghin maalaus, jonka näin MoMassa, New Yorkissa... Ei kyllä muuten olisi tullut mieleenkään ostaa hopeanvärisiä glitterinappeja.


Itse asiassa juuri sopivien tähtimannekiinien etsiminen lykkäsi paidan valmistumista noin kuukaudella. Neulominen sinänsä kävi supernopeasti, vaikka muuntelinkin ohjetta melkoisesti. Ensinnäkin lisäsin reunoihin ja nappilistoihin helmineuletta, jotta saisin puserosta hieman huolitellumman näköisen. Toiseksi, kuka nyt tarvitsisi napit alas asti? Kolmanneksi, askartelin hihat. Ja niistä tuli mieleiset jo kolmannella yrityksellä! Lyhennetyillä kerroksilla ja kavennuksilla ne jotenkin muotoilin – ei enää hajuakaan miten, mutta olenpas näppärä.


Ei kommentteja: