18.3.2012

Sunday Like Any Other

Ajatelkaa, ostin vasta nyt ensimmäisen kunnollisen neulekirjani: Stich'n Bitch -sarjan Superstar Knitting (toim. Debbie Stroller). Ihan helmilöytö: opastusta just niihin vaikeimpiin tekniikoihin, joita en vielä kunnolla hallitse (kuten veriviholliseni kirjoneule tai tilanteeseen sopivan päättelykonstin hoksaaminen), ja kasapäin toteuttamiskelpoisia puseromalleja. Puikoille voisivat kaikin mokomin hypätä ainakin Melissa Wehylen Lattice, Tricia Royalin The Empire Strikes Back Dress ja Molly Pharissin Leafy Lace Cardigan. Tulevaan vuodenaikaankin sopivia kaikki, hurrah!


Juurikin kevään kunniaksi olen tässä jo jonkin aikaa suunnitellut tulppaanipuskan ostoa. Onneksi anoppi toi narsisseja, niin ei tarvitse enää pähkäillä. Lumoavaa seurata, kun ensimmäiset nuput aukeavat melkein silmissä.


Lisää keväistä väriterapiaa pitää tietysti löytyä sukkalaatikosta:


Pacific Reef

Lanka: Drops Fabel, violetti, 50 g + Colinette Jitterbug, Mint Julep (?), n. 30 g
Puikot: Knit Picks Symphonie, 3.25 mm

Näistä tuli naminnäköiset, mutta vähän lököt. Konepesu tuntui kyllä auttavan siihen vaivaan, eikä tällä kertaa aiheuttanut mitään ei-toivottuja transformaatioitakaan. Ohje on aika lailla ulkomuistini perussukkaa, mutta ajatus lähti näistä Hannan ja Hillasen ihanista "räjähdyssukista". Yritin pääasiassa pitää raidoituksen 1+3 -levyisenä. Kärkiin efektiväriä oli tosin lisättävä asteittain, jotta saisin yhden Fabel-kerän venymään sukkapariksi asti – aika uroteko mielestäni. Neulottu 60 silmukalla varresta varpaisiin päin, jos jotakuta kiinnostaa. Kuvausrekvisiitta on poimittu korkeimman omakätisesti Maltalta.


Tuo trooppinen turkoosi on siis taannoin tilaamastani Jitterbug-yllätyspussista, jonka antimista on muuten jossain välissä syntynyt tämmöinenkin:


Colorimetry (Knitty, Winter 2006)
Lanka: Colinette Jitterbug, Copperbeech, n. 25 g
Puikot: metallia, 3,25 mm (ne newhavenilaiset)
Nappi: metallia, ompeluboksin kätköistä

Kolmas Calorimetryni. Näitä näkyy syntyvän suunnilleen yksi vuodessa. Aina yhtä käteviä käyttää ja helppoja tehdä. Lankaa kuluu minimaalinen määrä ja se voi olla melkein millaista vaan – tosin mielellään nättiä. Tässä tapauksessa viehätys on värityksessä, joka on erikoinen muttei levoton. Ensimmäinen puolikas tuli muuten neulottua Charles de Gaullen lentokentällä Pariisissa. Yöllä. Nukutti ja nälätti niin vietävästi, mutta onneksi oli jotain tekemistä...

Sunnuntairuoaksi meillä on jälleen jännää ulkojapanilaista herkkua eli tätä:


Teen カレーライス:a eli kareeraisua Golden Curry -paketin ohjeen mukaan, mutta korvaan lihan soijasuikaleilla. Mukana on siis runsaasti sipulia, porkkanaa ja perunaa. Jotenkin lämpimän ja kodikkaan mausteista pöperöä – noin valovuoden päässä sushin makumaailmoista, mutta mikäs siinä. Tän ja Spotifyn voimalla sais syntyä pari sivua gradua (myös) tänään. Yöpöydällä odottelevat myös Miehet jotka vihaavat naisia ja Humiseva harju, jos elämä käy liian yksitoikkoiseksi.

2 kommenttia:

hillanen kirjoitti...

Ihanat sukat :)

Elen kirjoitti...

No, mut ne olikin sun sukkien inspiroimat. ;)