28.12.2008

Joulusalat julki!

Nyt, kun lahjat on lahjottu, voin vihdoin paljastaa, mitä olen tässä kuussa askarrellut!
Mutta…
Jouluateriahan pitää aina aloittaa karjalanpiirakalla, ennen varsinaisiin lämpimiin ruokiin ryhtymistä. Otetaan nytkin siis maistiaisiksi pari Totoro-aiheista joulukorttia, jotka huolekkaasti tussasin likkakavereilleni:


Sitten hieman rosollisia sävyjä:

Celtic Cable Neckwarmer - revisited
(Storm Moon Knits)
Lanka: Syvänpunainen Novita 7 veljestä
Puikot: 3,5 & 3
Napit: Esitelty aiemmin.


Valitan, jos pikku joulukalenterini päättyi antikliimaksiin. Niin nätit napit, eivätkä ne menneetkään mihinkään jännään, vaan ihan vanhaan villitykseen. Tämä joulu/Karjala-hengessä neulottu versio on muuten samanlainen kuin aiempi irlantilaisversiokin, mutta laitoin siihen kolme nappia ja kutistin nappilistaa. Ohjeen mukaan tehtynä nappilista jää töröttämään, mutta kun vähensin siitä pari kerrosta ja neuloin sen astetta ohuemmilla puikoilla, lopputulos oli huomattavasti siistimpi. Kehtasin siis pistää tämän serkkuni pakettiin, yhdessä nostalgisen Starzinger-DVD:n kanssa.


No, nyt tulee kinkku!

Cthulhu-pussi (Arcana Vitae)
Lanka: Musta Novita Nalle & Vihreä Novita Wool (Nallea ei saanut riittävän myrkyllisissä vihreän sävyissä…)
Puikot: 3


Myönnän, ettei lahjapajani ollut erityisen tuottoisa tänä vuonna, kun pääruokakin on näin pieni… Projektina tässä oli jotain tyydyttävää, vaikka kirjoneule ei leipälajini olekaan. Sen verran modasin, että suljinnauha ei ole i-cordia kuten ohjeessa, vaan letitetty. Huomatkaa, kuinka kuviot muistuttavat riemastuttavasti piiritanssiin ryhtyneitä mustekaloja.

Tämän sai viktoriaaniseen kauhuun hurahtanut pikkuveljeni. Jemmatkoon siihen sitten plektroja, noppia, kutistettuja päitä tai mitä hyvänsä.


Jälkiruoaksi jotain pientä:

Algerian Love Knot -rintakoru (Ravelry)
Lanka: Tumman & vaalean vihreä Aida-virkkauslanka kaksikertaisena
Koukku: 2,5


Yhden illan hätäinen luomus äidille. Akryylimaalaus, jota suunnittelin lahjaksi, ei ottanut onnistuakseen, joten tuli kiire keksiä muuta. Ohje on oikeastaan kaulakoruun, mutta tein rintaneulan. Lisäksi tämä palveli rusettina trendikkään, sanomalehdestä kääräistyn lahjapaketin päällä. Kuvion voi ohjeen suunnittelijan, Nichole Vervillen mukaan bongata myös Casino Royale -leffasta. Ehkä värien vuoksi ajattelen itse ensimmäisenä neliapilaa.

Koska käytin dramaattisesti erilaista lankaa kuin ohjeessa, päädyin yrityksen ja erehdyksen kautta huomattavasti neuvottuja suurempiin silmukkamääriin, mutta muoto on sama. Lankavalintani tuotti myös miellyttävän jäykän ja napakan lopputuloksen.
--
Sitten tiukka ote täydestä vatsasta ja jatkamaan lomaa! Avaan suuni taas uuden, ehomman vuoden puolella. Olkoon se varma ja pirteä kuin Pikku Myy tai retiisi.

2 kommenttia:

Claes Korpi kirjoitti...

Hei, sinullahan on vallan mainio blogi. Käsityösi herättivät suurta kunnioitusta kaltaiseni poropeukalon keskuudessa.

Puola-päiväkirjasi oli valaisevaa luettavaa. Ehkä sinnekin tulee joskus matkattua.

- Dark Clark Risingshadow'sta (Blogiketjun innokas selailija)

Elen kirjoitti...

Kiitoksia, kiitoksia. Puola on monipuolinen ja sopii laihallekin lompakolle. Vähän seikkailumieltä vain vaatii... :)